Publikationer
artikelbank

Sök bland nyheter, publikationer & forskning eller uppdateringar inom vardera projekt.

Möte med näringsminister Karl-Petter Thorwaldsson
Den 25 augusti 2022 presenterades våra verksamhetsidéer för näringsministern av VD Peter Lindberg och Bengt Simonsson, forsknings och metodansvarig. Vi är mycket glada för näringsministerns intresse och engagemang och önskan om vidare kontakt.
September 3, 2022
R/V Bothnia Surveyor i hamn
R/V Bothnia Surveyor i hamn i Härnösand! Den 21 maj 2022 i samband med Marinen 500 år hölls högtidlig namnbytesceremoni. Marinens präst Cristina Grönroos höll i ceremonin och marinchef Ewa Skoog Haslum hedrade oss med sin närvaro. Vi tackar förra ägaren Göteborgs Universitet för alla kunskap och gemenskap fartyget bidragit till för såväl studenter, forskare som oceanografin.
June 15, 2022
Samrådsunderlag
SOM AB avser att utvinna mangannoduler på Östersjöns havsbotten på kontinentalsockeln. Verksamheten avser att ansöka om tillstånd för upptagning av mangannoduler.
December 13, 2021
En mjuk uppsugningsteknik
Nodulupptagning planeras med en mjuk uppsugningsteknik. Nodulerna tillvaratas medan resterande sediment samt små noduler återförs nära havsbotten.
May 18, 2021
Ansökan om undersökningstillstånd
För att undersöka projektets miljökonsekvenser och för att säkerställa mäktigheten i verksamhetsområdet har vi den 26 november 2021 lämnat in en ansökan om undersökningstillstånd till regeringen.
December 14, 2021
Q&A
Här besvarar vi populära frågor om våra projekt. Hör av dig direkt till oss via kontaktsidan om du har ytterligare frågor.
December 17, 2021